Wednesday, 15 February 2017

Tips Bersihkan Sayur @ Buah dari Pestisid

Haiiii haiii haiiii 🙌🙌🙌

Hari ni hari rabu kan? Ramai yang pegi pekan rabu beli barang dapur kan.. terutama mak mak yang over rajin ni.. pasti akan masak sesuatu untuk hidangan keluarga. Kalau mak2 atau daddy2 beli sayur dgn buah.. hati2 ye semasa nak makan. Cuci bersih2 taw.

Ok, hari ni cikpah saja suka nak share @ kongsikan tips bersihkan sayur dan buah dari racun perosak pestisid atau bahan kimia.

Antara tips yang korang boleh gunakan ialah:

1. 1 sudu makan jus lemon + 1 sudu makan white vinegar + secawan air = campurkan.
Boleh di masukkan dlm spray botol atau kedalam besen untuk merendam buah atau sayuran.

2. 5 cawan air + 1 sudu makan garam. Campurkan kedalam besen untuk direndam buah atau sayur.

3. 1/2 biji lemon (ambil jus sahaja) + 1 sudu makan soda bikarbonat + 1 sudu makan white vinegar + secawan air = campurkan. Sedia utk di spray atau di lap pd buah atau direndam utk sayur sayuran.

4. 20 titik jus buah grapefruit + 1 sudu makan white vinegar + secawan air. Siap untuk direndam atau di spray pada buah buahan atau sayur sayuran.

5. 2 titik basic H campurkan dengan 5 cawan air. Rendamkan buah atau sayur kedalam campuran tersebut. Bilas dgn air bersih.. siap untuk di masak atau d makan.

Dalam lima lima tips kat atas ni.. cikpah prefer guna no 2 dan 5 ja.. nak taw sebab apa? Sebab mudah dan ringkas.. lepas tu jimat ya hamattt.... tak perlu pening2 mana nak cari bahan tu 😅😅😅

Mudah, jimat, ringkas, selamat yang tu yang mak hencikkk sukaaa..
Tak caya? Ce hampa p tanya labu labi 😁😁😁

Cikpah suka sangatttt dgn basic H tu.. 1001 kegunaan taw. mop lantai, basuh pinggan, cuci dapur semua buleh laa..
nak taw lanjut, meh kita sembang tepi 😉

WhatsApp cikpah lelaju nahh
013-4148423

#tsunamishaklee
#pts3.0
#teamgegar
#shakleepantairemis
#shakleebycikpah


Wednesday, 8 February 2017

Kelebihan ESP Energizing Soy Protein Shaklee

Korang korang..nak tau tak.!?

ESP Shaklee yg mummies2 kat luar sana tu sukaa sgt sebab ni lah..👇👇👇

🍀Membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan serta membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak

🍀Menyediakan 14 gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung

🍀Mengandungi ke semua 9 jenis asid amino penting badan (yang xdapat dibuat sendiri oleh badan)

🍀Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

🍀Setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat

🍀Kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat, payudara dan menapous

🍀Indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah

🍀Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism)

🍀Tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.

🍀Mengekalkan tenaga dalam badan dan menahan rasa lapar kerana ESP membekalkan sumber tenaga berterusan ke dalam salur darah

🍀TIADA perasa, pewarna tiruan, pemanis, atau bahan tambahan selainnya.

🍀TIADA CAFFEINE

🍀Sesuai untuk VEGETARIAN

Wow!! Banyaknya kelebihan protein soya Shaklee nie.😊

#sharing
#ESPLovers

Order, WhatsApp cikpah
013-4148423

013-4148423

013-4148423


Pengedar Shaklee Pantai Remis, Perak



Hudzaifah a.k.a Cikpah merupakan Pengedar Sah Shaklee Pantai Remis, Perak.

Orang orang sekitar Pantai Remis boleh dapatkan vitamin shaklee dari saya.
Boleh WhatsApp saya di 013-414 8423

Saya telah ber"shaklee" selama 3 tahun.
Doakan saya berjaya dalam perniagaan shaklee.

Piagam Pelanggan cikpah mudah sahaja.
1. Cikpah terima pembayaran
2. Cikpah buat order
3. Pelanggan terima barang (t&c)
4. Terima jadual pemakanan vitamin dan khidmat nasihat percuma 😊


🐜 antara kawasan COD yg dicaj hanya RM10
💞 Beruas
💞 Manjung
💞 Segari
💞 Air Tawar
💞 Trong, Sg.Tinggi

🐜 sekitar kawasan pantai remis dan pengkalan bharu free caj delivery.


Nak order shaklee halo2 cikpah ye 😊

013-414 8423

013-414 8423

013-414 8423


Tuesday, 22 November 2016

TIPS TUKAR SKINCARE

Jom baca tips kt bawah ni. 👇👇

TIPS MACAM MANE NAK TUKAR SKINCARE.

Nak tukar skincare pun ade caranya tau. Bukan main guna atau tukar je. Takut-takut kesan gabungan produk lama di wajah korang dengan produk baru boleh menjadi racun pulak. Di bawah ni cara penukaran skincare yang betul dan selamat.

1. Stop guna previous skincare dalam 7-14 hari.  Boleh apply pelembap secara halus untuk elak kulit kering. Doktor suggest hanya basuh air suam selalu pada muka.

2. Membiarkan wajah neutral selama 7 hari sekurangya,  iaitu membiarkan wajah anda bebas dari sebarang produk. Penerimaan kulit kita berbeza-beza, takut juga kulit kita terkejut dengan kedatangan produk baru.

3. Bila dah guna skincare baru, berlaku sesetengah jenis kulit di mana akan timbul jerawat, rashes, dry skin, oily (disebabkan effect mercury skincare lama / effect stop guna). Jika kritikal dan berlarutan, sila dapatkan nasihat doktor.

4. Jika produk anda biasa sahaja, tiada merkuri dan wajah anda tiada masalah, 1-2 hari sudah ckup untuk neutralkan wajah anda then, boleh trus tukar skincare.

Selamat beramal.
Nk try skincare shaklee & perlukan konsultansi kulit anda?
WhatsApp cikpah
📲 0134148423


Sunday, 30 October 2016

WHY LANDMARK STUDY IMPORTANT?

Apela yang sibuk sangat dengan #LANDMARKSTUDY ni kan???

LANDMARK STUDY ini telah dibuat oleh pihak ketiga yang takdak kaitan langsung dengan Shaklee. Berani tak beraninya Shaklee ni..siap bagi orang lain untuk buat kajian terhadap vitamin vitamin dan produknya yang lain untuk buktikan keberkesanannya dan selamat untuk diguna oleh kita.

Dulu cikpah memang x kisah dengan vitamin2 ni. Lagi tak kisah denagn apa2 jenama pun.
Sekarang ni sangat kisah bila dah jatuh cinta dengan vitamin shaklee ni.

Hanya Shaklee jew yang sanggup buat landmark study ni. Bukan semua syarikat yang sanggup labur juta juta untuk landmark study ni. Sebab risikonya yang tinggi. Keputusannya pulak akan ditulis dalam jurnal antarabangsa taw.

Kajian ini telah dijalankan kepada:
👉 orang yang makan supplement shaklee selama 20 tahun keatas
👉 orang yang makan supplement jenama lain
👉 orang yang tidak mengambil apa2 supplement

Penyakit disebabkan gabungan nutrisi dan gaya hidup tak sihat. Sebab itu kita perlukan supplement yang betul betul selamat untuk digunakan oleh kita. Cikpah yakin dengan shaklee sebab shaklee berani melakukan landmark study untuk semua produknya.

Consultant Shaklee Anda:
0134148423
Cikpah

#Selamat #Berkesan #Semulajadi

#tsunamishaklee
#landmarkstudy
#shakleeeffect
#liveamazing
#botvss
#pengedarshakleepantairemis