Tuesday, 22 November 2016

TIPS TUKAR SKINCARE

Jom baca tips kt bawah ni. 👇👇

TIPS MACAM MANE NAK TUKAR SKINCARE.

Nak tukar skincare pun ade caranya tau. Bukan main guna atau tukar je. Takut-takut kesan gabungan produk lama di wajah korang dengan produk baru boleh menjadi racun pulak. Di bawah ni cara penukaran skincare yang betul dan selamat.

1. Stop guna previous skincare dalam 7-14 hari.  Boleh apply pelembap secara halus untuk elak kulit kering. Doktor suggest hanya basuh air suam selalu pada muka.

2. Membiarkan wajah neutral selama 7 hari sekurangya,  iaitu membiarkan wajah anda bebas dari sebarang produk. Penerimaan kulit kita berbeza-beza, takut juga kulit kita terkejut dengan kedatangan produk baru.

3. Bila dah guna skincare baru, berlaku sesetengah jenis kulit di mana akan timbul jerawat, rashes, dry skin, oily (disebabkan effect mercury skincare lama / effect stop guna). Jika kritikal dan berlarutan, sila dapatkan nasihat doktor.

4. Jika produk anda biasa sahaja, tiada merkuri dan wajah anda tiada masalah, 1-2 hari sudah ckup untuk neutralkan wajah anda then, boleh trus tukar skincare.

Selamat beramal.
Nk try skincare shaklee & perlukan konsultansi kulit anda?
WhatsApp cikpah
📲 0134148423


Sunday, 30 October 2016

WHY LANDMARK STUDY IMPORTANT?

Apela yang sibuk sangat dengan #LANDMARKSTUDY ni kan???

LANDMARK STUDY ini telah dibuat oleh pihak ketiga yang takdak kaitan langsung dengan Shaklee. Berani tak beraninya Shaklee ni..siap bagi orang lain untuk buat kajian terhadap vitamin vitamin dan produknya yang lain untuk buktikan keberkesanannya dan selamat untuk diguna oleh kita.

Dulu cikpah memang x kisah dengan vitamin2 ni. Lagi tak kisah denagn apa2 jenama pun.
Sekarang ni sangat kisah bila dah jatuh cinta dengan vitamin shaklee ni.

Hanya Shaklee jew yang sanggup buat landmark study ni. Bukan semua syarikat yang sanggup labur juta juta untuk landmark study ni. Sebab risikonya yang tinggi. Keputusannya pulak akan ditulis dalam jurnal antarabangsa taw.

Kajian ini telah dijalankan kepada:
👉 orang yang makan supplement shaklee selama 20 tahun keatas
👉 orang yang makan supplement jenama lain
👉 orang yang tidak mengambil apa2 supplement

Penyakit disebabkan gabungan nutrisi dan gaya hidup tak sihat. Sebab itu kita perlukan supplement yang betul betul selamat untuk digunakan oleh kita. Cikpah yakin dengan shaklee sebab shaklee berani melakukan landmark study untuk semua produknya.

Consultant Shaklee Anda:
0134148423
Cikpah

#Selamat #Berkesan #Semulajadi

#tsunamishaklee
#landmarkstudy
#shakleeeffect
#liveamazing
#botvss
#pengedarshakleepantairemis


Tuesday, 25 October 2016

KENAPA PENGEDAR SHAKLEE MANUSIA YANG LEBIH BAIK?

KENAPA PENGEDAR SHAKLEE MANUSIA YG LEBIH BAIK?

Motto Shaklee - Better You, Better World

Maknanya bila kita berubah jd insan lebih baik, dunia pun akan berubah menjadi lebih baik.

Soalnya macamana Shaklee menjadikan kita insan yg lebih baik?

Tolak dulu bab amalan rohani tu. Saya percaya sesapa yg konsisten dgn amalan rohani, dia akn jadi manusia yg lebih baik.

So, how Shaklee can make us better person?

1. dengan menghapuskan segala bahan kimia bahaya dlm kehidupan kita.

Kita cuci baju pakai sabun wangi softener wangi ..tau tak apa bahan yg menjadikannya wangi? Bunga? Of course la takkkk. Ia adalah wangian yg diformulasi dari bahan kimia dan menyamai bauan bunga2 tu. Sape belajar Sains form 2 mesti ingat bab ni sebab saya pun ingat lagi cikgu Sains ajar.

Apa masalahnya benda2 ni?

Walaupun kita cuma PAKAI dan HIDU, bahan2 tu masuk ke dalam badan kita melalui kulit dan hidung kita tu.

Akibatnya imun sistem kita terganggu.

Jadi bertukarlah kepada GET CLEAN Fresh Laundry, Basic H dan sebagainya tu.

Bukan sbb nak menjual je...tp nak jaga diri kita & keturunan kita... DETOKS RUMAH dr bahan2 kimia bahaya.

2. dgn mengelakkan dari menggunakan bahan entah apa2

"putih dalam 3 hari"
"kurus dalam 5 hari"

Tp dlm Shaklee kita faham... Bagaimana sel kita bekerja. Walaupun tak belajar biologi, kita belajar dlm Shaklee.

Kat luar sana mcm2 produk dgn macam2 claim.

Tapi HANYA SHAKLEE YANG ADA LANDMARK STUDY.

Org perlekeh Shaklee takde ladang sendiri la takde kilang sendiri la.... Ce mintak landmark study dgn diorang? Landmark study itu bukti produk kita mmg berkesan & selamat utk jangkamasa panjang. Shaklee sgt strict pilih bahan mentah. Takde main kroni2.

Dgn Shaklee kita belajar untuk cari bukti, bkn semata2 dgr cakap orang. Bkn semata2 self claim.

Dgn 2 benda ni, berapa orang yg rasa kualiti hidup dia lebih baik?

Credit to: Master Lyna Noh


Monday, 24 October 2016

KEISTIMEWAAN PRODUK SHAKLEE

Keistimewaan Produk Shaklee:

1. Shaklee diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Maklumat ini tertera pada setiap botol produk.

2. Produk Shaklee adalah mesra alam dan mudah diuraikan.

3. Shaklee diperbuat dari bahan-bahan semulajadi & diproses secara semulajadi. Dan bukan vitamin sintetik.

4. Status halal Shaklee disahkan oleh badan islamik di US, iaitu ISA (Islamic Services of America) yang merupakan badan yang disahkan JAKIM & lebih strict daripada JAKIM sendiri.

6. Shaklee sangat menjaga standard kualiti produk.

Sebagai contoh, polisi Shaklee lebih ketat dari US Food and Drugs Administration (FDA). Walaupun Shaklee adalah produk suplemen tetapi ia mengikuti garis panduan FDA,  bukan sekadar garis panduan dari Dietary Supplement Health and Education Act of 1994 (DSHEA).

DSHEA tidak memerlukan ujian klinikal tapi Shaklee melakukan ujian klinikal ke atas setiap bahan yang digunakan untuk memastikan tahap keselamatan, keberkesanan dan pemantauannya terhadap alam sekitar.

Diiktiraf oleh jurnal-jurnal yang melakukan ujian terhadap produk-produk kesihatan seluruh dunia.

♥ Sangat berbaloi untuk jaga kesihatan dengan Shaklee.

Jom share dengan orang2 yang anda sayang.


Credit to : Dr. Fyda Noh



Consultant Shaklee Anda:
Cikpah
0134148423


Thursday, 20 October 2016

9 JENIS HERBA SEMULAJADI DALAM HERBLAX

Apakah 9 herba semulajadi yang terkandung di dalam Herb-Lax?

Senna Leaves
⚘ Merangsang tindakan pembersihan yang lembut pada usus
⚘ Mempercepatkan proses detox

Buckhorn Bark
⚘ Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan
⚘ Memberikan lembapan pada usus

Licorice Root
⚘ Membantu proses detox

Fennel Seeds
⚘ Mengeluarkan toksin yang terkumpul dalam badan
⚘ Membantu proses pencernaan
⚘ Mengurangkan masalah sembelit / kembung perut

Anise Seeds
⚘ Merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan

Rhubarb Root
⚘ Bertindak sebagai antibiotic seperti yang diamalkan dalam perubatan Cina

Blue Malva Flower
⚘ Membantu proses detox
⚘ Mengimbangi tekstur kulit

Culver’s Root
⚘ Membantu masalah lebihan air dalam badan
⚘ Mengurangkan asma

Alfalfa Leaves
⚘ Membersihkan usus, darah, hati

Jom dapatkan Herb-Lax anda HARI INI juga!


Consultant Shaklee Anda
CIKPAH
013 414 8423


KENAPA WAHM PERLUKAN OMEGA GUARD?

KENAPA WAHM (sesiapa je pun sebenarnya...) PERLUKAN OMEGA GUARD?



Biasanya orang kaitkan Omega-3 (komponen asid lemak omega dlm Omega Guard) dgn perkembangan minda kanak2. Kan... Sebenarnya Omega Guard ni sgt banyak fungsi dia especially utk mak2 yg superbizi nih.

1. Meningkatkan fungsi GREY MATTER. Grey matter adalah komponen otak yg utama, yg berfungsi menghantar signal kepada saraf2 yg lain. Ia memainkan peranan dalam peningkatan tisu otak di bahagian KEGEMBIRAAN.

Jadi kalau asyik sedih2, amalkan Omega Guard ye!

2. Dalam satu kajian yg diterbitkan oleh Neuroendocrinol Letter membuktikan bahawa masalah disipline, ketidakjujuran, malah kecenderungan nak buat benda elok berkaitan dgn kekurangan serum Omega-3 dalam otak.

Haaaa, kalau SUKAR NAK MENDISIPLINKAN DIRI, amalkanlah Omega Guard ye.

3. Jurnal Biology Pshyciatry menerbitkan satu kajian bahawa orang yg mengalami tekanan perasaan mengalami kekurangan omega 3 dalam otak.

Jadi kalau asyik STRESS sila amal Omega Guard bersama B Complex.

4. Terdapat banyak kajian yg membuktikan kekurangan Omega 3 berkaitan dgn masalah susah nak ingat terutama benda2 yg dipelajari.

Jadi kalau nak cepat tangkap & cepat ingat, amalkan Omega Guard ye.

Amalkan Omega Guard supaya jimat masa nak belajar benda baru....sekali baca/dengar terus faham. Maklumlah mak2 ni bukan ada masa sgt nak ulangkaji banyak2 kali. Jadi amalkan Omega Guard bersama doa dimudahkan kefahaman.... Supaya kita cepat dan mudah tangkap. Takdela berbulan2 sangkut kat bab sama sbb tak faham2 😅

Dan agar happy selalu, Omega Guard mesti ambil setiap hari!

Bulan ni kan promo Omega... Pastikan korang borong utk diri sendiri. Sebotol tu guna sebulan je tau kalo amik ikut dos. Tu baru kita sorang. Belum lg husben (biorla dia pun asyik2 happy jugak kan) dan anak2. Utk mak ayah jgn lupa... Penyakit nyanyuk pun dikaitkan dgn kekurangan Omega-3 tau. Sama2 kita jaga ahli keluarga kita.

& kalo nak tau, masalah2 mental mcm perasaan agresif, suka buat jenayah, fidofilia semua tu ada kaitan dgn kekurangan Omega-3. Dlm Quran pun ada sebut ttg makan ikan kan...

Omega Guard Bkn ibu mengandung, kanak2, org ada masalah kesihatan je tau... Semorang kena amik. Bila semorang happy barulah masyaakat jd harmoni kan 😊

**kesemua fakta di atas back up by studies, bukan cakap2 kosong atau assumption je.



Consultant Shaklee Anda
Cikpah
013-4148423


Friday, 15 April 2016

KHASIAT HALIA PADA KESIHATAN

Apakah khasiat HALIA kepada kesihatan..

1. Halia dan sistem immunity.
Halia adalah antioxidant.

Berkesan saperti antibiotik bila dimakan atau disapukan.

Bahan2 gingerol dan shogaol dalam halia dikatakan bolih bertindak membasmi, menyekat pertumbuhan dan penyebaran sel2 kanser prostate, usus, payudara, ovary.

2. Halia baiki penghazaman dan penyerapan makanan khususnya supplemen vitamin2 dan logam.
Bantu rawat penyakit usus digelar ‘irritable bowel syndrome’. Gunakan halia dalam sajian makanan setiap hari atau minum teh halia atau makan pil halia.

3. Halia merangansang sistem aliran darah.
Mengurangkan cholesterol.
Kurangkan kepekatan darah . Seterusnya cegah serangan jantung.
Membersih darah dan cegah bekuan darah.
Cegah angin akhmar.
Mencegah penyakit tua dan nyanyuk / alhzeimer dengan amalan makan halia.

4. Bantu kurangkan berat badan. Halia bolih memulihkan selera makan kepada makanan yang berkhasiat dan berzat. Ia bolih mengurangkan lemak pada badan kita.
Halia membantu stabilkan imbangan gula dalam darah.
Air halia mempercepat pemulihan otot2 yang keletehan selepas exercise.

5. Mengurangkan rasa loya dan muntah khususnya ketika hamil diperingkat awal, lepas bedah, ketika dalam perjalan jauh naik pesawat, bas, kereta atau kereta api. Begitu juga pengidap masalah ‘motion sickness’ .Minum teh halia.

6. Mengurangkan kesakitan sendi bagi pesakit2 arthritis. Halia mengawal inflamasi/ radangan yang berlaku berterusan pada pengidap arthritis dan gout.

7. Mengurangkan gejala selsema, kahak dan lendir pada hidung dan saluran pernafasan serta sinus. Teh halia juga mengurang bau mulut.

8. Kurangkan ‘angin’ dalam badan, perut dan usus. Halia juga melancarkan aliran darah.

9. Mempercepat pemulihan/ healing lepas bedah atas sifatnya yang anti inflamatory. Memang jadi amalan orang2 timur khususnya kaum cina untuk memasak lauk ikan, ayam atau daging secara steaming atau rebus dengan gunakan banyak halia dan bawang untuk mereka lepas bersalin atau lepas pembedahan.

10. Ada yang mengatakan minum teh halia atau makan halia dalam sajian makanan harian bolih meningkatkan daya seksual.

sumber info : Dr Hamid Arshat

**kalo saya senang je.. Kita telan je PEPPERMINT GINGER PLUS! Senang.. Hihi

Cikpah
Sihat cantik dan ayu 😉
013-4148423

Monday, 7 March 2016

TESTIMONI VIVIX UNTUK TURUNKAN BACAAN GULA PESAKIT DIABETES

-DIABETES-

Diabetes adalah satu keadaan di mana jumlah glukosa dalam darah kita terlalu tinggi kerana badan tidak boleh menggunakannya dengan betul.
Ini kerana pankreas tidak menghasilkan sebarang insulin, atau insulin tidak cukup
untuk membantu glukosa memasuki sel-sel badan anda atau insulin yang dihasilkan tidak berfungsi dengan betul (dikenali sebagai rintangan insulin).

Insulin adalah hormon yang dihasilkan oleh pankreas yang membolehkan glukosa untuk memasuki sel-sel badan, di mana ia digunakan sebagai bahan api untuk tenaga supaya kita boleh bekerja, bermain dan secara amnya hidup kita . Ia adalah penting untuk kehidupan.
Glukosa datangnya daripada mencerna karbohidrat dan juga dihasilkan oleh hati.
Jika anda mempunyai diabetes , badan anda tidak boleh membuat penggunaan yang betul glukosa ini supaya ia membina dalam darah dan tidak boleh digunakan sebagai bahan api.
Terdapat dua jenis utama diabetes: Diabetes Jenis 1 dan Jenis ke 2.

Dibawah ini terdapat testimoni pesakit diabetes yang telah mengamalkan vivix dan kesan trhadap pengambilan vivix oleh beliau.


"salam semua
Hari ni saya nak share testimoni merawat diabetes dengan vivix oleh ayah saya sendiri.

Terbukti vivix mampu membantumasalah diabetes.

Ni buku check up abah saya.
Abah saya ni makan memang takde pantang.
Kadang2 sehari tu sampai 3x bancuh kopi.
Makan nasi memang berpinggan-pinggan.
Ni semua memang musuh utama kencing manis la kan.

Hari tu bile sedar kaki dia dari sehari ke sehari makin bertukar kaler jadi hitam, plus ujian diabetes x pernah bawah 10, dictor pun dah suruh inject insulin setiap hari, baru la menggelabah nak cari alternatif lain.
Saya pun cadangkan vivix.

Sekarang vivix yang abah minum belum habis sebotol.
Tapi report kesihatan abah memang memeranjatkan.
Dalam 4x ujian darah dibuat dalam sehari, cuma sekali je yg lebih 10.
Itupun sebab lunch dia makan nasi berpinggan2 macam biasa.

Alhamdulillah"

Diabetes ni kalau dibiarkan berpanjangan dan tidak mengawal paras gula dalam badan, boleh menyebabkan jari atau kaki dipotong atau berulat. Jangan biarkan diabetes menyelubungi anda.

Sekiranya anda atau keluarga anda mengidap diabetes, boleh cuba mengamalkan vivix untuk mengurangkan kadar gula dalam darah. Vivix dapat bertindak dengan 4 cara pada tubuh badan kita.
Pembelian jimat dengan set twin pack!



🍇cikpah🍇
Sihat cantik dan ayu
013-4148423

TESTIMONI VIVIX OLEH PESAKIT GOUT


Gout ialah salah satu penyakit yang paling menyakitkan artritis. Ia berlaku apabila terlalu banyak asid urik terbina dalam badan. Pembentukan asid urik boleh menyebabkan :
Sharp hablur asid urik pada sendi, sering terjadi di ibu jari kaki
Deposit asid urik (dipanggil tophi ) yang kelihatan seperti ketulan di bawah kulit
batu karang dari kristal asid urik dalam buah pinggang.
Bagi kebanyakan orang , serangan pertama gout berlaku di ibu jari kaki. Selalunya, serangan terjadi semasa seseorang itu bangun daripada tidur.
Gout juga boleh menyebabkan sakit dibahagian ibu jari kaki seperti:
bengkak
kemerahan
haba
Kekakuan pada sendi.
Selain ibu jari kaki , gout boleh menjejaskan :
tapak kaki
pergelangan kaki
tumit
lutut
pergelangan tangan
jari tangan
Siku
Serangan gout boleh disebabkan oleh peristiwa-peristiwa tekanan (stress) , alkohol atau dadah, atau penyakit lain. serangan awal biasanya terjadi dalam tempoh 3 hingga 10 hari, walaupun tanpa rawatan. Serangan datang mungkin tidak berlaku untuk beberapa bulan atau tahun. Maknanya, serangan akan datang bila asid urik terlalu banyak di dalam badan.

Mari kita ikuti kisah dan pengalaman seorang pesakit gout yang telah mengamalkan vivix untuk penyakit ini.


**Kisah ini berlaku di Jepun, dimana ayah Khadeejah Hasmad ingin berjalan-jalan disana ketika melawat adiknya.**

"Nak pergi tempat bunga ambil masa lebih kurang 20 minit jalan kaki.
Ya Allah.
Tapi Alhamdulillah mak ngan apak sangat kuat. Huhu.
Lepas balik tu, diorang sambung berjalan di bangunan Yodabashi, bangunan shopping barang elektrik yang teramat besar.
Lepas 3 jam baru balik rumah.
Masa tu kami dah tidur dah kat rumah.
Malam tu, apak ngan mak sambung lagi berjalan kaki.
Wahh!!
Sangat kagum.
Saya : Cemana apak boleh jadi tak sakit kaki tetiba ni.
Mak : Bapak minum berbotol-botol Vivix yang ko bagi tu. Ha, baik langsung sakit kaki dia.
Haha.
Alhamdulillah.
Apak : Memula apak minum Vivix, apak jadi sakit tekak.
Tapi lepas tu apak minum Vivix yang tak letak dalam fridge, ha, baru ok.
Apak tak boleh minum sejuk-sejuk ni, batuk kang.
Alhamdulillah, seronok saya yang mendengarnya.
Baru lah syok nak memborong Vivix lagi."
-Khadeejah Hasmad-

Vivix bertindak dengan 4 cara untuk meredakan kesakitan yang di alami oleh pesakit. Tiada supplemen lain yang sama seperti vivix.
Jika ayah korang mempunyai masalah yang sama, why not korg tak beli untuk ayah kan?

boleh order utk cuba vivix set twin pack utk lebih jimat!
cikpah
Sihat cantik dan ayu
013-4148423

Friday, 4 March 2016

4 CARA VIVIX BERTINDAK PADA TUBUH KITA


Didalam satu penemuan utama, kajian klinikal terkini menunjukkan ramuan aktif Vivix berupaya mengaktifkan pengawalan utama genetik yang menolong melambatkan penuaan pada tahap sellular.
Didalam kajian makmal, ramuan eksklusif Vivix telah menunjukkan ia memberi impak kepada 4 cara utama vivix bertindak pada tahap sellular tubuh kita.
 4 CARA UTAMA VIVIX BERTINDAK PADA TUBUH 
 Melindungi dan Pembaikan Sellular DNA
- setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu "typo" (kesilapan dari yang asal) yang akan mengganggu fungsi sel dan panjang umur kita. Kalau kita tak ambil vivix, cuba bayangkan berapa juta sel yang rosak? Berapa banyak genetik keturunan terjejas?
Jadi, ambillah vivix untuk mengelakkan kerosakan DNA terlalu serius. Ramuan Vivix mampu melindungi dan memperbaiki sellular DNA.



 Pengawalan Genetik
- Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur pada tahap sellular.
Didalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru, menunjukkan ramuan eksklusif Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.
Dengan mengamalkan vivix, ia dapat memberikan impak positif kepada pengawalan genetik.



 Pengeluaran Tenaga Yang Kian Menurun Oleh Sel-Sel
- Mitokondria ialah penjaga tenaga didalam sel yang menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitokondria menurun, fungsi sel turut menurun.
Ramuan eksklusif Vivix menggalakkan biogenesis iaitu pembentukan baru mitokondria untuk meningkatkan tahap tenaga didalam sel.




 Melambatkan Pembentukan Protin AGE
- AGE ialah Advanced Glycation End product.
Penimbunan berlebihan protin AGE boleh menyebabkan kerosakkan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur.
Ramuan eksklusif Vivix adalah 10x lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur muscadine) untuk melambatkan pembentukkan protin AGE.



Korang faham ke ape yang cikpah bebel?
Tak faham ceroiiiii... 
Untuk lebih faham dengan kandungan ramuan eksklusif vivix, boleh klik sini.


cikpah
Sihat cantik dan ayu
013-414 8423

Thursday, 3 March 2016

4 RAMUAN EKSKLUSIF DALAM VIVIX


Beberapa tahun yang lalu, Shaklee mula memperkenalkan Vivix® iaitu produk supplemen revolusionari anti-penuaan dalam pertarungan melawan penuaan pada tahap sellular. Lebih 2 juta botol Vivix® telah pun dijual.
Vivix® merupakan supplemen anti-penuaan terbaik didunia yang d bangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee, Syarikat No.1 supplemen makanan di Amerika.
Didalam kajian makmal, ramuan eksklusif Vivix telah menunjukkan impak kepada empat mekanisma penting penuaan pada tahap sellular.

Tahukah korang apa Empat (4) ramuan eksklusif tersebut yang digunakan oleh Shaklee dalam Vivix?
🍇 Ramuan Eksklusif yang pertama ialah ANGGUR MUSCADINE
- Kenapa anggur muscadine?
Kerana anggur hebat ini adalah salah satu anggur di alam semulajadi yang mempunyai lebih satu kromosom, yang mana ahli sains percaya mengukuhkan profil polyphenolnya dan berpotensi untuk memanafaatkn kesihatan.
Anggur hebat ini juga mempunyai asid ellagik dalam kepekatan yang tinggi. Satu phyto nutrient yang tidak dijumpai dalam anggur jenis lain.
Anggur muscadine ini juga dapat memberikan kesan antioksidan yang hebat untuk melawan virus atau sel kanser.
Anggur hebat ini juga dapat menyokong fungsi sel, kecekapan dan prestasi sel seluruh anggota tubuh badan.
Sebab itulah Vivix dikenali sebagai anti-penuaan!
🍇 Ramuan Eksklusif yang kedua ialah LOBAK UNGU (purple carrot)
-ianya adalah sumber terbaik vitamin A, dan mengandungi phytokimia termasuk carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins, dan sesquiterpenes.
Selain itu, ia juga mengandungi anthocyanins, antioksidan yang mustajab. Ia adalah antioksidan yang utama didalam karet yang berwarna ungu-kuning dan ungu-oren.
Dalam purple carrot ini juga terdapat asid klorogenik yang paling banyak berbanding carrot lain. Asid klorogenik ini dipercayai bertanggungjawab untuk mengurangkan diabetes yang dikaitkan dengan pengambilan kopi.
Sebab itu, orang yang mempunyai masalah jantung, saluran darah bermasalah, platelet dan lipoprotin yang berkebolehan mengurangi risiko penyakit koronari jantung sangat sesuai untuk mengamamalkan vivix ini.
🍇 Ramuan Eksklusif yang ketiga ialah EUROPEAN ELDERBERRY (sambucus nigra)
- Elderberry berkesan dalam mengubati simptom flu, terutama sekali influenza B. Berry yang mengandungi flavonoids yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat dan dapat mengukuhkan sistem imun untuk melawan jangkitan virus dan bakteria.
Elderberry juga kaya dengan anthocyanin yang memberi kesan anti-radang. Juga dapat kurangkan simptom sakit otot, sakit atau demam yang berkaitan dengan influenza atau selsema.
Elderberry juga kaya dengan vitamin A, B dan C dan juga nutrient seperti amino asid, carotenoid, tannin dan rutin.
Elderberry juga mampu merendahkan tahap kolestrol dan juga menghalang oksidasi kolestrol LDL yang merupakan salah satu penyebab penting penyakit kardiovaskular.
Kesimpulannya, elderberry mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk strok dan serangan sakit jantung.
🍇 Ramuan Eksklusif yang terakhir ialah POLYGONUM CUSPIDATUM
-ia juga dikenalu sebagai Knotweed Jepun iaitu tumbuhan perenial yang berasal dari Asia, yang juga banyak di temui di Amerika Utara dan Eropah.
Knotweed Jepun adalah sumber komersial Resveratrol, yang juga terdapat dalam ekstrak kulit dan biji anggur merah.
Polygonum cuspidatum banyak manfaat kesihatan dan digunakan untuk merumuskan supplemen anti penuaan seperti resveratrol dan banyak perubatan jenis cina.
Supplemen yang mengandungi resveratrol mungkin dapat memanjangkan usia kita kerana membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolestrol, merendahkan tekanan darah tinggi, meninggikan prestasi platelet,dan mengurangkan berat badan!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- kalau korang tanya saya, mana nak dapat keempat-empat ramuan eksklusif ni? Saya tiada jawapan untuk itu. Tapi saya yakin, saya dapat rasa dalam vivix! Tiada produk lain yang mempunyai 4 ramuan eksklusif ini. Betapa hebatnya Shaklee ini untuk memastikan kita semua sihat sentiasa.

Kalau korang teringin nak rasa 4 ramuan eksklusif tersebut, milikilah VIVIX sekarang.
p/s: pembelian jimat jika pilih twin pack 😊
nak tahu kelebihan twin pack? klik sini.

🍇cikpah🍇
Sihat cantik dan ayu
013-414 8423

Wednesday, 2 March 2016

JIMAT DENGAN TWIN PACK VIVIX

Hai korang..

Berabuk bersawang dah blog cikpah ni.

Hari ni cikpah nak cantikkan dan ayukan blog ni kembali.

Kembali sihat cantik dan ayu bersama cikpah.

Nak share apa ya hari ni?

Ermmm.. Cikpah nak share tentang Kelebihan Twin Pack Vivix.

Sapa tau kelebihannya?
... Sure korang tak tau kan..

🌼 Antara kelebihan Twin Pack Vivix ialah :

👉 KEAHLIAN SHAKLEE secara PERCUMA yg bernilai RM69.00 seumur hidup. Baikkan shaklee ni nak bagi jadi ahli secara percuma. So, korang da JIMAT RM69.00 dengan pembelian twin pack. Klau beli 1 je.. Xdpt.. Sebab 2 botol vivix bersamaan 250uv.

👉 kelebihan ke-2 korang dapat DISKAUN sebanyak 5%! Yang bernilai RM40.00. Percaya atau tidak, shaklee memang akan bagi diskaun ni. Kalau korang taknak pun.. Shaklee bagi jugak.. So, kat sini korang da JIMAT lagi RM40.00!!!
Yeayy or nayy??

👉 krikkk.. Krikkk.. Kriikk.. Krikkk..
Nak tahu apa lagi korang dapat?

Korang dapat BONUS DUIT (cash bonus) dari Shaklee! Yang bernilai RM38. Nampak sikit tapi sebenarnya korang boleh beli sejenis vitamin! Dekat sini korang Untung lagi RM38.00!!!
Tak mahu lagiii...?

👉 Last but not least,korang TIDAK AKAN DI CAS KOS PENGHANTARAN. Maksudnya FREE POSTAGE sebanyak RM10.
So, JIMAT lagi RM10!!

Eyhh... Tak puas hati pulak... Dpt ahli percuma.. Dapat diskaun.. Dapat cash bonus.. Dapat free pos.. Tak puas hatiii?

DA JIMAT RM157.00 kot.. Ape tak puas hati ni??!

Kalau tak puas hati.. Kena beli..
Dah beli, kompem puas hati!

Nak beli dekat mana??
Pm cikpah.. No fon ade d bawah tu 👇👇👇

*vivix memang mahal.. Tapi kesihatan lebih mahal dari vivix!!!

🍇 cikpah 🍇
Sihat cantik dan ayu
📲 013-414 8423

Monday, 18 January 2016

Kelebihan Zinc Complex Untuk Kesihatan Diri

Hari ni cikpah nak kongsikan kelebihan zinc complex.

ADA 17 KELEBIHAN ZINC yang ingin dikongsikan.

Zinc ni biasanya dikaitkan dengan kesuburan lelaki & keguguran rambut... tapi Zinc sebenarnya sangat banyak khasiat dan faedahnya utk kesihatan kita.

Jom kita semak khasiat2 dan kelebihan Zinc.
1. MASALAH JERAWAT: Kajian telah menunjukkan zink berkesan untuk menyembuhkan jerawat. Ia lebih baik dari penggunaan antibiotik.

2. EKZEMA: Ekzema atau ectopic dermatitis antaranya disebabkan oleh kekurangan zink dalam badan.

3. MENYEIMBANGKAN HORMON : Zinc mengawal selia jumlah testosteron di dalam badan.

4. KESIHATAN KULIT : zink berkait rapat dengan sintesis kolagen yang membantu dalam menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat.

5. PENYEMBUHAN LUKA: Kekurangan zinc menyebabkan lambat penyembuhan luka. Badan manusia mempunyai beberapa enzim yang bergantung pada zink, yang menggalakkan sintesis kolagen yang seterusnya membantu dalam penyembuhan luka.

6. GANGGUAN PROSTAT: Zink sangat penting dalam menangani gangguan prostat. Kekurangan zink menyebabkan pembesaran kelenjar prostat dan menjadikannya terdedah kepada kanser . Ia adalah dinasihatkan untuk mengambil 15mg zink setiap hari, di bawah pemerhatian rapi perubatan, apabila mengalami masalah prostat.

7. MENURUNKAN BERAT BADAN: Zink memainkan peranan utama dalam penurunan berat badan dan mengawal selera makan.

8. KEHAMILAN: Ia adalah penting untuk pembaikan dan fungsi DNA. Ia diperlukan untuk pertumbuhan cepat sel-sel dan membangunkan unsur-unsur utama sel semasa kehamilan.

9. KESUBURAN & PEMBIAKAN: Bagi lelaki, zink membantu dalam spermatogenesis dan pembangunan organ-organ seks. Sementara di kalangan wanita, ia membantu dalam semua fasa pembiakan, termasuk peringkat kelahiran dan penyusuan.

10. FUNGSI BIOLOGI: Zink memainkan peranan penting dalam banyak fungsi biologi seperti pembiakan, kawalan penyakit kencing manis, tahap stres, rintangan imun, bau dan rasa, pertumbuhan fizikal, selera makan dan penghadaman.

11. MENGAWAL JANGKITAN : Zink membantu dalam melindungi daripada gangguan berjangkit dan jangkitan kulat termasuk paru-paru dan konjunktivitis.

12. ANTIOKSIDAN: Zink bertindak sebagai antioksidan dan pada dasarnya terlibat dalam beberapa tindak balas biokimia yang tegas, yang termasuk sintesis protein, fungsi enzim dan metabolisme karbohidrat .

13. ENZIM: Zink merupakan komponen beberapa enzim yang membantu dalam pertumbuhan sel, sintesis protein, tahap hormon, DNA, mengawal selia transkripsi gen, metabolisme tenaga dan lain-lain faedah kesihatan yang berkaitan dengan zink.

14. KELESUAN KRONIK: Orang yang mengalami keletihan yang kronik dicadangkan untuk mengambil makanan yg kaya dengan zink.

15. BOTAK: Botak menyebabkan kehilangan rambut bagi kanak-kanak dan orang dewasa. Pemulihan yang disyorkan oleh doktor kepada orang yang mengidapinya ialah dengan pengambilan diet yang kaya dengan kandungan zink. Terdapat pelbagai kapsul yang kaya dengan zink, jadi ubat-ubatan yang kaya dengan zink akan membantu mencegah keguguran rambut

16. KEMEROSOTAN TULANG: Ia adalah penyakit apabila tulang menjadi lemah dan rapuh. Zink adalah komponen hydroxyapatite iaitu garam dan membuat matriks tulang yang kuat dan keras. Oleh sebab ini, kandungan zink perlu ditambah dalam pelan diet anda untuk mengelakkan kehilangan tulang.

17. RABUN MALAM: Pengambilan kira-kira 150-450 mg Zink akan memperbaiki penglihatan. Jadi, adalah sentiasa dicadangkan untuk mengambil makanan seperti daging lembu, kambing, tiram, ketam kerana ia kaya dengan kandungan zink dan akan memperbaiki penglihatan mata.

Haaa sesiapa yang ada masalah di atas, sila lah ye... Zinc bulan ni beli 4 dengan harga 3 botol.



cikpah,
sihat cantik dan ayu.
013-4148423

Bagaimana Diabetes Boleh Terjadi?

DIABETES... KENCING MANIS...

Macamana diabetes boleh terjadi? Haa meh nk habaq p kt hampa.

Diabetes ada 2 jenis:
Type 1 : bila sel badan tak boleh menghasilkan insulin.
Type 2 : bila sel badan tidak kenal insulin

Insulin umpama "kunci" untuk membuka pintu kepada gula (glukos) nak masuk ke dalam sel kita. sel kita memerlukan gula sebagai makanan dia.

insulin akan kawal kadar kemasukan gula ke dalam sel. bila sel dah cukup kepeluan gulanya, insulin kana kunci pintu sel jadi gula takleh masuk lagi. kalau kita makan lagi banyak gula.. sel dah cukup gula dah, gula tu akan berada dalam darah. oleh itu makan berpada2 jgn ikut nafsu.

Bagi pengidap diabetes, yang Type 1, badan dia mmg tak boleh hasilkan insulin, ataupun insulin yg dihasilkan tak cukup. umpama bilik ada 15 tapi kunci ada untuk 5 bilik je. 5 orang je boleh masuk, lagi 10 orang berlegar2 kat luar. Apa jadi bila kena berlegar di luar? penat, letih, pitam. mcm tu lah bila gula tokleh masuk dlm sel kita, tp berlegar2 dalam salur darah kita... ia jadi tak seimbang.

Yang Type 2 pulak terjadi bila bilik 15, kunci pun 15 tapi silap kunci. patut nak buka bilik guna kunci bilik tapi dia pegi bagi kunci kereta... mana nak boleh buka. jadi, sama orang2 tak boleh masuk ke dalam bilik (gula tak boleh masuk ke dalam sel).

Keadaan2 ni akan buat kadar gula dalam darah kita jadi tinggi! Bila gula dalam darah tinggi, macam2 masalah kesihatan akan berlaku, cthnya:-
- pandangan kabur
- gangguan berat badan
- jangkitan pada kulit
- luka lambat sembuh

Oleh itu jagalah kesihatan ye... Jaga makan, jaga aktiviti, jaga ibadah... jgn biar dah sakit baru nak jaga. Jaga dari sekarang. Makan vitamins jgn culas!


cikpah,
cantik sihat dan ayu.

Kalsium Termendap Dalam Salur Darah

Assalamu'alaikum...
sahabat-sahabat alam maya.. moga anda sihat kaya dan berjaya dunia akhirat.. inshaAllah..
Hari ni cikpah nak kongsi mengenai kalsium termendap dalam salur darah badan kita.

Dimana semua orang tahu, dalam salur darah kita, selain kolesterol, yg boleh melekat di dinding salur darah ni ada banyak lagi benda termasuk kalsium.
Bila kalsium termendap, ia dinamakan calcification. Kesan calcification ni, ia mengeraskan bahagian yg dia termendap tu. Banyak tempat ia boleh termendap selain salur darah seperti otak, breast, sendi & buah pinggang. Itu yg jadi batu karang.

Adakah benda ni terjadi sebab kalsium berlebihan? TIDAK.
Mengikut kajian dr Universiti Harvard, pengambilan kalsium takde kaitan dgn batu karang & apa2 saja penyakit dr calcification ni. Makan kalsium ke tak makan ke, sama je risikonya.

Punca utama yg dikenalpasti adalah kecederaan dalaman, jangkitan, genetik, masalah auto-imune, & pernah jalani pembedahan.
Jadi jgn takut nak makan kalsium takut kena batu karang..tak ada.
Adakah ia boleh dirawat?
Menurut International Journal of Molecular Sciences, mereka ada buat test utk mengkaji penyebab calcification... Kalsium bukan penyebab. Tapi....
- pengawet makanan
- makanan diproses
- lemak trans
- gula
4 benda inilah yang menyebabkan ia terjadi.

Cuba kurang atau jgn makan benda2 di atas kalau boleh lah...

Utk suplemen, dalam report yg sama mencadangkan:
- Resverstrol (Vivix)
- Omega

Bawa2 la jaga pemakanan ya!



p/s: kalau korang nk cuba vivix dan omega, pm cikpah ye
       013-4148423 sms@whatsapp@telegram


cikpah.com
Rahsia  cikpah sihat cantik dan ayu.

Pesakit Lumpuh Kembali Ceria Setelah Mengamalkan Vivix Shaklee

Assalamu'alaikum...
sahabat-sahabat alam maya cikpah moga sihat sentiasa, berada dibawah lindungan dan payung rahmat Allah S.W.T. Moga diberi kesihatan yang sempurna untuk menjalani hari-hari yang mencabar.

Seminggu dua ni, cikpah kerap kali mendengar cerita, berita.. mengenai lumpuh atau stroke. Lumpuh atau stroke ni terjadi dari pelbagai punca. Salah satunya sekarang ini adalah stroke haba.

Stoke haba ini berlaku apabila keadaan cuaca terlampau panas. Ada yang menyatakan stroke haba ini boleh mengakibatkan kematian. Untuk mengelakkan diri kita terkena stroke haba ni, cikpah menasihatkan korang perlu minum air masak atau mineral sebanyak 3 liter sehari sekurang-kurangnya.

Selain itu, korang juga boleh mengambil minuman Performance Drink (PD) untuk mengelakkan diri dari dehydrate atau kekurang air dalam badan. PD lebih menyihatkan badan dari minuman isotonik yang lain yang tinggi kandungan gula dan bergas.

Cikpah nak kongsikan disini, dimana suami kepada kawan cikpah ni telah mengamalkan vivix untuk memulihkan kembali keadaan lumpuh yang beliau telah alami. Beliau bukan menghadapi stoke haba ye.. kalau nak tahu stroke apa yang beliau alami..

jom kita teliti kisah suka duka pesakit ini.


"Assalammualaikum..
Saya Hafza Aein.. yang berkongsi cerita mengenai suami saya yang mengalami stroke dan juga masalah percakapan. Stroke yang dia alami boleh saya kategori sebagai stroke pendarahan. Tapi setelah menggunakan produk Shaklee iaitu VIVIX, Alhamdulillah suami semakin pulih.
Tanggal 28 April 2014...suami mengalami masalah stroke dimana doktor mengesahkan pembengkakan otak kiri yang menjadi bengkak dengan cepat. Ya Allah...hanya Allah je yang tahu macam mana perasaan saya time tu.
Doktor membuat keputusan hanya pembedahan pembukaan tempurung kepala sahaja yang dapat menyelamatkan nyawa suami. Tanpa berfikir panjang, saya bersetuju untuk suami dibedah kerana tiada pilihan lain. Kalau ada pun, besar kemungkinan boleh menjadi risiko yang paling besar.
1 MEI 2014.. Jam 4 pagi suami masuk ke dewan pembedahan dan pakar memberitahu saya pembedahan ni merupakan major operation. Saya redha dengan segala kemungkinan yang berlaku. 
Jam 8pg.. berita yang ditunggu telah tiba. Alhamdulillah..suami selamat menjalani pembedahan dan ditempatkan di Unit Rawatan Rapi untuk pemantauan doktor.
4 MEI 2014..keadaan suami masih lagi tidak sedar dan doktor telah memberitahu saya yang sel-sel otak di bahagian otak kiri telah mati dan ada 3 kemungkinan yang terjadi pada suami..
1- tidak dapat mengingat sape dia dan ahli keluarga... 
2- boleh mengingat tapi cepat lupa.. 
3- masalah pertuturan..
Saya menjadi bimbang selepas itu. Apa yang saya harapkan lepas suami sedar dia akan mengingat semua ahli keluarga sendiri dan Alhamdulilah.. Allah Maha Besar.. bila dia dah sedar dia masih lagi ingat akan kami sekeluarga.
Cuma yang menjadi masalah bila setiap pertuturan dia menjadikan kami tidak faham. Tapi tak apa.. saya ingat lagi dengan produk VIVIX. Saya baca setiap testimoni pasal stroke ni.. apakah kesan dia bile dia makan dan apakah boleh pulih dengan minumnya.
Saya cuba bagi dia setiap malam dengan 1 sudu kecil dan berdoa setiap kali saya bagi pada dia untuk pulihkan sel-sel yang dah mati di otak dia sebab otak kiri merupakan otak untuk bertutur dan mengira.
Alhamdulillah setelah hampir setahun...saya berikan VIVIX pertuturan suami semakin pulih dan doktor pun puji suami nampak semakin berseri-seri dan makin banyak cakap.. Hahaha.. suka saya mendengarnya bila doktor cakap macam tu.
Terima kasih Shaklee telah membantu menyembuhkan suami saya dan keluarga. Terima kasih juga pada upline saya yang memahami keadaan saya dan memberi cadangan ambil VIVIX untuk bantu pulihkan suami saya.
I love Shaklee...
(BEFORE) Keadaan suami pada bulan MEI 2014
(AFTER) Keadaan suami selepas setahun menggunakan Vivix.
Sila like dan share cerita saya ni supaya dapat membantu pada mereka yang mengalami masalah yang sama."
-Hafza Aein- 


haaa.. da baca kan... apa yang korang dapat dari kisah kak hafza aein ni??
banyakkan?

sekiranya korang berminat atau ingin mencuba vivix untuk beri pada yang tersayang, ibu bapa..
boleh dapatkan dari cikpah.

special price?
meh la pm di 013-4148 423
sms@ whatsapp @ telegram