Monday, 7 March 2016

TESTIMONI VIVIX UNTUK TURUNKAN BACAAN GULA PESAKIT DIABETES

-DIABETES-

Diabetes adalah satu keadaan di mana jumlah glukosa dalam darah kita terlalu tinggi kerana badan tidak boleh menggunakannya dengan betul.
Ini kerana pankreas tidak menghasilkan sebarang insulin, atau insulin tidak cukup
untuk membantu glukosa memasuki sel-sel badan anda atau insulin yang dihasilkan tidak berfungsi dengan betul (dikenali sebagai rintangan insulin).

Insulin adalah hormon yang dihasilkan oleh pankreas yang membolehkan glukosa untuk memasuki sel-sel badan, di mana ia digunakan sebagai bahan api untuk tenaga supaya kita boleh bekerja, bermain dan secara amnya hidup kita . Ia adalah penting untuk kehidupan.
Glukosa datangnya daripada mencerna karbohidrat dan juga dihasilkan oleh hati.
Jika anda mempunyai diabetes , badan anda tidak boleh membuat penggunaan yang betul glukosa ini supaya ia membina dalam darah dan tidak boleh digunakan sebagai bahan api.
Terdapat dua jenis utama diabetes: Diabetes Jenis 1 dan Jenis ke 2.

Dibawah ini terdapat testimoni pesakit diabetes yang telah mengamalkan vivix dan kesan trhadap pengambilan vivix oleh beliau.


"salam semua
Hari ni saya nak share testimoni merawat diabetes dengan vivix oleh ayah saya sendiri.

Terbukti vivix mampu membantumasalah diabetes.

Ni buku check up abah saya.
Abah saya ni makan memang takde pantang.
Kadang2 sehari tu sampai 3x bancuh kopi.
Makan nasi memang berpinggan-pinggan.
Ni semua memang musuh utama kencing manis la kan.

Hari tu bile sedar kaki dia dari sehari ke sehari makin bertukar kaler jadi hitam, plus ujian diabetes x pernah bawah 10, dictor pun dah suruh inject insulin setiap hari, baru la menggelabah nak cari alternatif lain.
Saya pun cadangkan vivix.

Sekarang vivix yang abah minum belum habis sebotol.
Tapi report kesihatan abah memang memeranjatkan.
Dalam 4x ujian darah dibuat dalam sehari, cuma sekali je yg lebih 10.
Itupun sebab lunch dia makan nasi berpinggan2 macam biasa.

Alhamdulillah"

Diabetes ni kalau dibiarkan berpanjangan dan tidak mengawal paras gula dalam badan, boleh menyebabkan jari atau kaki dipotong atau berulat. Jangan biarkan diabetes menyelubungi anda.

Sekiranya anda atau keluarga anda mengidap diabetes, boleh cuba mengamalkan vivix untuk mengurangkan kadar gula dalam darah. Vivix dapat bertindak dengan 4 cara pada tubuh badan kita.
Pembelian jimat dengan set twin pack!



🍇cikpah🍇
Sihat cantik dan ayu
013-4148423

TESTIMONI VIVIX OLEH PESAKIT GOUT


Gout ialah salah satu penyakit yang paling menyakitkan artritis. Ia berlaku apabila terlalu banyak asid urik terbina dalam badan. Pembentukan asid urik boleh menyebabkan :
Sharp hablur asid urik pada sendi, sering terjadi di ibu jari kaki
Deposit asid urik (dipanggil tophi ) yang kelihatan seperti ketulan di bawah kulit
batu karang dari kristal asid urik dalam buah pinggang.
Bagi kebanyakan orang , serangan pertama gout berlaku di ibu jari kaki. Selalunya, serangan terjadi semasa seseorang itu bangun daripada tidur.
Gout juga boleh menyebabkan sakit dibahagian ibu jari kaki seperti:
bengkak
kemerahan
haba
Kekakuan pada sendi.
Selain ibu jari kaki , gout boleh menjejaskan :
tapak kaki
pergelangan kaki
tumit
lutut
pergelangan tangan
jari tangan
Siku
Serangan gout boleh disebabkan oleh peristiwa-peristiwa tekanan (stress) , alkohol atau dadah, atau penyakit lain. serangan awal biasanya terjadi dalam tempoh 3 hingga 10 hari, walaupun tanpa rawatan. Serangan datang mungkin tidak berlaku untuk beberapa bulan atau tahun. Maknanya, serangan akan datang bila asid urik terlalu banyak di dalam badan.

Mari kita ikuti kisah dan pengalaman seorang pesakit gout yang telah mengamalkan vivix untuk penyakit ini.


**Kisah ini berlaku di Jepun, dimana ayah Khadeejah Hasmad ingin berjalan-jalan disana ketika melawat adiknya.**

"Nak pergi tempat bunga ambil masa lebih kurang 20 minit jalan kaki.
Ya Allah.
Tapi Alhamdulillah mak ngan apak sangat kuat. Huhu.
Lepas balik tu, diorang sambung berjalan di bangunan Yodabashi, bangunan shopping barang elektrik yang teramat besar.
Lepas 3 jam baru balik rumah.
Masa tu kami dah tidur dah kat rumah.
Malam tu, apak ngan mak sambung lagi berjalan kaki.
Wahh!!
Sangat kagum.
Saya : Cemana apak boleh jadi tak sakit kaki tetiba ni.
Mak : Bapak minum berbotol-botol Vivix yang ko bagi tu. Ha, baik langsung sakit kaki dia.
Haha.
Alhamdulillah.
Apak : Memula apak minum Vivix, apak jadi sakit tekak.
Tapi lepas tu apak minum Vivix yang tak letak dalam fridge, ha, baru ok.
Apak tak boleh minum sejuk-sejuk ni, batuk kang.
Alhamdulillah, seronok saya yang mendengarnya.
Baru lah syok nak memborong Vivix lagi."
-Khadeejah Hasmad-

Vivix bertindak dengan 4 cara untuk meredakan kesakitan yang di alami oleh pesakit. Tiada supplemen lain yang sama seperti vivix.
Jika ayah korang mempunyai masalah yang sama, why not korg tak beli untuk ayah kan?

boleh order utk cuba vivix set twin pack utk lebih jimat!
cikpah
Sihat cantik dan ayu
013-4148423

Friday, 4 March 2016

4 CARA VIVIX BERTINDAK PADA TUBUH KITA


Didalam satu penemuan utama, kajian klinikal terkini menunjukkan ramuan aktif Vivix berupaya mengaktifkan pengawalan utama genetik yang menolong melambatkan penuaan pada tahap sellular.
Didalam kajian makmal, ramuan eksklusif Vivix telah menunjukkan ia memberi impak kepada 4 cara utama vivix bertindak pada tahap sellular tubuh kita.
 4 CARA UTAMA VIVIX BERTINDAK PADA TUBUH 
 Melindungi dan Pembaikan Sellular DNA
- setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu "typo" (kesilapan dari yang asal) yang akan mengganggu fungsi sel dan panjang umur kita. Kalau kita tak ambil vivix, cuba bayangkan berapa juta sel yang rosak? Berapa banyak genetik keturunan terjejas?
Jadi, ambillah vivix untuk mengelakkan kerosakan DNA terlalu serius. Ramuan Vivix mampu melindungi dan memperbaiki sellular DNA.



 Pengawalan Genetik
- Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur pada tahap sellular.
Didalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru, menunjukkan ramuan eksklusif Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.
Dengan mengamalkan vivix, ia dapat memberikan impak positif kepada pengawalan genetik.



 Pengeluaran Tenaga Yang Kian Menurun Oleh Sel-Sel
- Mitokondria ialah penjaga tenaga didalam sel yang menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitokondria menurun, fungsi sel turut menurun.
Ramuan eksklusif Vivix menggalakkan biogenesis iaitu pembentukan baru mitokondria untuk meningkatkan tahap tenaga didalam sel.




 Melambatkan Pembentukan Protin AGE
- AGE ialah Advanced Glycation End product.
Penimbunan berlebihan protin AGE boleh menyebabkan kerosakkan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur.
Ramuan eksklusif Vivix adalah 10x lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur muscadine) untuk melambatkan pembentukkan protin AGE.



Korang faham ke ape yang cikpah bebel?
Tak faham ceroiiiii... 
Untuk lebih faham dengan kandungan ramuan eksklusif vivix, boleh klik sini.


cikpah
Sihat cantik dan ayu
013-414 8423

Thursday, 3 March 2016

4 RAMUAN EKSKLUSIF DALAM VIVIX


Beberapa tahun yang lalu, Shaklee mula memperkenalkan Vivix® iaitu produk supplemen revolusionari anti-penuaan dalam pertarungan melawan penuaan pada tahap sellular. Lebih 2 juta botol Vivix® telah pun dijual.
Vivix® merupakan supplemen anti-penuaan terbaik didunia yang d bangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee, Syarikat No.1 supplemen makanan di Amerika.
Didalam kajian makmal, ramuan eksklusif Vivix telah menunjukkan impak kepada empat mekanisma penting penuaan pada tahap sellular.

Tahukah korang apa Empat (4) ramuan eksklusif tersebut yang digunakan oleh Shaklee dalam Vivix?
🍇 Ramuan Eksklusif yang pertama ialah ANGGUR MUSCADINE
- Kenapa anggur muscadine?
Kerana anggur hebat ini adalah salah satu anggur di alam semulajadi yang mempunyai lebih satu kromosom, yang mana ahli sains percaya mengukuhkan profil polyphenolnya dan berpotensi untuk memanafaatkn kesihatan.
Anggur hebat ini juga mempunyai asid ellagik dalam kepekatan yang tinggi. Satu phyto nutrient yang tidak dijumpai dalam anggur jenis lain.
Anggur muscadine ini juga dapat memberikan kesan antioksidan yang hebat untuk melawan virus atau sel kanser.
Anggur hebat ini juga dapat menyokong fungsi sel, kecekapan dan prestasi sel seluruh anggota tubuh badan.
Sebab itulah Vivix dikenali sebagai anti-penuaan!
🍇 Ramuan Eksklusif yang kedua ialah LOBAK UNGU (purple carrot)
-ianya adalah sumber terbaik vitamin A, dan mengandungi phytokimia termasuk carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins, dan sesquiterpenes.
Selain itu, ia juga mengandungi anthocyanins, antioksidan yang mustajab. Ia adalah antioksidan yang utama didalam karet yang berwarna ungu-kuning dan ungu-oren.
Dalam purple carrot ini juga terdapat asid klorogenik yang paling banyak berbanding carrot lain. Asid klorogenik ini dipercayai bertanggungjawab untuk mengurangkan diabetes yang dikaitkan dengan pengambilan kopi.
Sebab itu, orang yang mempunyai masalah jantung, saluran darah bermasalah, platelet dan lipoprotin yang berkebolehan mengurangi risiko penyakit koronari jantung sangat sesuai untuk mengamamalkan vivix ini.
🍇 Ramuan Eksklusif yang ketiga ialah EUROPEAN ELDERBERRY (sambucus nigra)
- Elderberry berkesan dalam mengubati simptom flu, terutama sekali influenza B. Berry yang mengandungi flavonoids yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat dan dapat mengukuhkan sistem imun untuk melawan jangkitan virus dan bakteria.
Elderberry juga kaya dengan anthocyanin yang memberi kesan anti-radang. Juga dapat kurangkan simptom sakit otot, sakit atau demam yang berkaitan dengan influenza atau selsema.
Elderberry juga kaya dengan vitamin A, B dan C dan juga nutrient seperti amino asid, carotenoid, tannin dan rutin.
Elderberry juga mampu merendahkan tahap kolestrol dan juga menghalang oksidasi kolestrol LDL yang merupakan salah satu penyebab penting penyakit kardiovaskular.
Kesimpulannya, elderberry mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk strok dan serangan sakit jantung.
🍇 Ramuan Eksklusif yang terakhir ialah POLYGONUM CUSPIDATUM
-ia juga dikenalu sebagai Knotweed Jepun iaitu tumbuhan perenial yang berasal dari Asia, yang juga banyak di temui di Amerika Utara dan Eropah.
Knotweed Jepun adalah sumber komersial Resveratrol, yang juga terdapat dalam ekstrak kulit dan biji anggur merah.
Polygonum cuspidatum banyak manfaat kesihatan dan digunakan untuk merumuskan supplemen anti penuaan seperti resveratrol dan banyak perubatan jenis cina.
Supplemen yang mengandungi resveratrol mungkin dapat memanjangkan usia kita kerana membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolestrol, merendahkan tekanan darah tinggi, meninggikan prestasi platelet,dan mengurangkan berat badan!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- kalau korang tanya saya, mana nak dapat keempat-empat ramuan eksklusif ni? Saya tiada jawapan untuk itu. Tapi saya yakin, saya dapat rasa dalam vivix! Tiada produk lain yang mempunyai 4 ramuan eksklusif ini. Betapa hebatnya Shaklee ini untuk memastikan kita semua sihat sentiasa.

Kalau korang teringin nak rasa 4 ramuan eksklusif tersebut, milikilah VIVIX sekarang.
p/s: pembelian jimat jika pilih twin pack 😊
nak tahu kelebihan twin pack? klik sini.

🍇cikpah🍇
Sihat cantik dan ayu
013-414 8423

Wednesday, 2 March 2016

JIMAT DENGAN TWIN PACK VIVIX

Hai korang..

Berabuk bersawang dah blog cikpah ni.

Hari ni cikpah nak cantikkan dan ayukan blog ni kembali.

Kembali sihat cantik dan ayu bersama cikpah.

Nak share apa ya hari ni?

Ermmm.. Cikpah nak share tentang Kelebihan Twin Pack Vivix.

Sapa tau kelebihannya?
... Sure korang tak tau kan..

🌼 Antara kelebihan Twin Pack Vivix ialah :

👉 KEAHLIAN SHAKLEE secara PERCUMA yg bernilai RM69.00 seumur hidup. Baikkan shaklee ni nak bagi jadi ahli secara percuma. So, korang da JIMAT RM69.00 dengan pembelian twin pack. Klau beli 1 je.. Xdpt.. Sebab 2 botol vivix bersamaan 250uv.

👉 kelebihan ke-2 korang dapat DISKAUN sebanyak 5%! Yang bernilai RM40.00. Percaya atau tidak, shaklee memang akan bagi diskaun ni. Kalau korang taknak pun.. Shaklee bagi jugak.. So, kat sini korang da JIMAT lagi RM40.00!!!
Yeayy or nayy??

👉 krikkk.. Krikkk.. Kriikk.. Krikkk..
Nak tahu apa lagi korang dapat?

Korang dapat BONUS DUIT (cash bonus) dari Shaklee! Yang bernilai RM38. Nampak sikit tapi sebenarnya korang boleh beli sejenis vitamin! Dekat sini korang Untung lagi RM38.00!!!
Tak mahu lagiii...?

👉 Last but not least,korang TIDAK AKAN DI CAS KOS PENGHANTARAN. Maksudnya FREE POSTAGE sebanyak RM10.
So, JIMAT lagi RM10!!

Eyhh... Tak puas hati pulak... Dpt ahli percuma.. Dapat diskaun.. Dapat cash bonus.. Dapat free pos.. Tak puas hatiii?

DA JIMAT RM157.00 kot.. Ape tak puas hati ni??!

Kalau tak puas hati.. Kena beli..
Dah beli, kompem puas hati!

Nak beli dekat mana??
Pm cikpah.. No fon ade d bawah tu 👇👇👇

*vivix memang mahal.. Tapi kesihatan lebih mahal dari vivix!!!

🍇 cikpah 🍇
Sihat cantik dan ayu
📲 013-414 8423