Sunday, 30 October 2016

WHY LANDMARK STUDY IMPORTANT?

Apela yang sibuk sangat dengan #LANDMARKSTUDY ni kan???

LANDMARK STUDY ini telah dibuat oleh pihak ketiga yang takdak kaitan langsung dengan Shaklee. Berani tak beraninya Shaklee ni..siap bagi orang lain untuk buat kajian terhadap vitamin vitamin dan produknya yang lain untuk buktikan keberkesanannya dan selamat untuk diguna oleh kita.

Dulu cikpah memang x kisah dengan vitamin2 ni. Lagi tak kisah denagn apa2 jenama pun.
Sekarang ni sangat kisah bila dah jatuh cinta dengan vitamin shaklee ni.

Hanya Shaklee jew yang sanggup buat landmark study ni. Bukan semua syarikat yang sanggup labur juta juta untuk landmark study ni. Sebab risikonya yang tinggi. Keputusannya pulak akan ditulis dalam jurnal antarabangsa taw.

Kajian ini telah dijalankan kepada:
👉 orang yang makan supplement shaklee selama 20 tahun keatas
👉 orang yang makan supplement jenama lain
👉 orang yang tidak mengambil apa2 supplement

Penyakit disebabkan gabungan nutrisi dan gaya hidup tak sihat. Sebab itu kita perlukan supplement yang betul betul selamat untuk digunakan oleh kita. Cikpah yakin dengan shaklee sebab shaklee berani melakukan landmark study untuk semua produknya.

Consultant Shaklee Anda:
0134148423
Cikpah

#Selamat #Berkesan #Semulajadi

#tsunamishaklee
#landmarkstudy
#shakleeeffect
#liveamazing
#botvss
#pengedarshakleepantairemis


Tuesday, 25 October 2016

KENAPA PENGEDAR SHAKLEE MANUSIA YANG LEBIH BAIK?

KENAPA PENGEDAR SHAKLEE MANUSIA YG LEBIH BAIK?

Motto Shaklee - Better You, Better World

Maknanya bila kita berubah jd insan lebih baik, dunia pun akan berubah menjadi lebih baik.

Soalnya macamana Shaklee menjadikan kita insan yg lebih baik?

Tolak dulu bab amalan rohani tu. Saya percaya sesapa yg konsisten dgn amalan rohani, dia akn jadi manusia yg lebih baik.

So, how Shaklee can make us better person?

1. dengan menghapuskan segala bahan kimia bahaya dlm kehidupan kita.

Kita cuci baju pakai sabun wangi softener wangi ..tau tak apa bahan yg menjadikannya wangi? Bunga? Of course la takkkk. Ia adalah wangian yg diformulasi dari bahan kimia dan menyamai bauan bunga2 tu. Sape belajar Sains form 2 mesti ingat bab ni sebab saya pun ingat lagi cikgu Sains ajar.

Apa masalahnya benda2 ni?

Walaupun kita cuma PAKAI dan HIDU, bahan2 tu masuk ke dalam badan kita melalui kulit dan hidung kita tu.

Akibatnya imun sistem kita terganggu.

Jadi bertukarlah kepada GET CLEAN Fresh Laundry, Basic H dan sebagainya tu.

Bukan sbb nak menjual je...tp nak jaga diri kita & keturunan kita... DETOKS RUMAH dr bahan2 kimia bahaya.

2. dgn mengelakkan dari menggunakan bahan entah apa2

"putih dalam 3 hari"
"kurus dalam 5 hari"

Tp dlm Shaklee kita faham... Bagaimana sel kita bekerja. Walaupun tak belajar biologi, kita belajar dlm Shaklee.

Kat luar sana mcm2 produk dgn macam2 claim.

Tapi HANYA SHAKLEE YANG ADA LANDMARK STUDY.

Org perlekeh Shaklee takde ladang sendiri la takde kilang sendiri la.... Ce mintak landmark study dgn diorang? Landmark study itu bukti produk kita mmg berkesan & selamat utk jangkamasa panjang. Shaklee sgt strict pilih bahan mentah. Takde main kroni2.

Dgn Shaklee kita belajar untuk cari bukti, bkn semata2 dgr cakap orang. Bkn semata2 self claim.

Dgn 2 benda ni, berapa orang yg rasa kualiti hidup dia lebih baik?

Credit to: Master Lyna Noh


Monday, 24 October 2016

KEISTIMEWAAN PRODUK SHAKLEE

Keistimewaan Produk Shaklee:

1. Shaklee diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Maklumat ini tertera pada setiap botol produk.

2. Produk Shaklee adalah mesra alam dan mudah diuraikan.

3. Shaklee diperbuat dari bahan-bahan semulajadi & diproses secara semulajadi. Dan bukan vitamin sintetik.

4. Status halal Shaklee disahkan oleh badan islamik di US, iaitu ISA (Islamic Services of America) yang merupakan badan yang disahkan JAKIM & lebih strict daripada JAKIM sendiri.

6. Shaklee sangat menjaga standard kualiti produk.

Sebagai contoh, polisi Shaklee lebih ketat dari US Food and Drugs Administration (FDA). Walaupun Shaklee adalah produk suplemen tetapi ia mengikuti garis panduan FDA,  bukan sekadar garis panduan dari Dietary Supplement Health and Education Act of 1994 (DSHEA).

DSHEA tidak memerlukan ujian klinikal tapi Shaklee melakukan ujian klinikal ke atas setiap bahan yang digunakan untuk memastikan tahap keselamatan, keberkesanan dan pemantauannya terhadap alam sekitar.

Diiktiraf oleh jurnal-jurnal yang melakukan ujian terhadap produk-produk kesihatan seluruh dunia.

♥ Sangat berbaloi untuk jaga kesihatan dengan Shaklee.

Jom share dengan orang2 yang anda sayang.


Credit to : Dr. Fyda Noh



Consultant Shaklee Anda:
Cikpah
0134148423


Thursday, 20 October 2016

9 JENIS HERBA SEMULAJADI DALAM HERBLAX

Apakah 9 herba semulajadi yang terkandung di dalam Herb-Lax?

Senna Leaves
⚘ Merangsang tindakan pembersihan yang lembut pada usus
⚘ Mempercepatkan proses detox

Buckhorn Bark
⚘ Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan
⚘ Memberikan lembapan pada usus

Licorice Root
⚘ Membantu proses detox

Fennel Seeds
⚘ Mengeluarkan toksin yang terkumpul dalam badan
⚘ Membantu proses pencernaan
⚘ Mengurangkan masalah sembelit / kembung perut

Anise Seeds
⚘ Merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan

Rhubarb Root
⚘ Bertindak sebagai antibiotic seperti yang diamalkan dalam perubatan Cina

Blue Malva Flower
⚘ Membantu proses detox
⚘ Mengimbangi tekstur kulit

Culver’s Root
⚘ Membantu masalah lebihan air dalam badan
⚘ Mengurangkan asma

Alfalfa Leaves
⚘ Membersihkan usus, darah, hati

Jom dapatkan Herb-Lax anda HARI INI juga!


Consultant Shaklee Anda
CIKPAH
013 414 8423


KENAPA WAHM PERLUKAN OMEGA GUARD?

KENAPA WAHM (sesiapa je pun sebenarnya...) PERLUKAN OMEGA GUARD?



Biasanya orang kaitkan Omega-3 (komponen asid lemak omega dlm Omega Guard) dgn perkembangan minda kanak2. Kan... Sebenarnya Omega Guard ni sgt banyak fungsi dia especially utk mak2 yg superbizi nih.

1. Meningkatkan fungsi GREY MATTER. Grey matter adalah komponen otak yg utama, yg berfungsi menghantar signal kepada saraf2 yg lain. Ia memainkan peranan dalam peningkatan tisu otak di bahagian KEGEMBIRAAN.

Jadi kalau asyik sedih2, amalkan Omega Guard ye!

2. Dalam satu kajian yg diterbitkan oleh Neuroendocrinol Letter membuktikan bahawa masalah disipline, ketidakjujuran, malah kecenderungan nak buat benda elok berkaitan dgn kekurangan serum Omega-3 dalam otak.

Haaaa, kalau SUKAR NAK MENDISIPLINKAN DIRI, amalkanlah Omega Guard ye.

3. Jurnal Biology Pshyciatry menerbitkan satu kajian bahawa orang yg mengalami tekanan perasaan mengalami kekurangan omega 3 dalam otak.

Jadi kalau asyik STRESS sila amal Omega Guard bersama B Complex.

4. Terdapat banyak kajian yg membuktikan kekurangan Omega 3 berkaitan dgn masalah susah nak ingat terutama benda2 yg dipelajari.

Jadi kalau nak cepat tangkap & cepat ingat, amalkan Omega Guard ye.

Amalkan Omega Guard supaya jimat masa nak belajar benda baru....sekali baca/dengar terus faham. Maklumlah mak2 ni bukan ada masa sgt nak ulangkaji banyak2 kali. Jadi amalkan Omega Guard bersama doa dimudahkan kefahaman.... Supaya kita cepat dan mudah tangkap. Takdela berbulan2 sangkut kat bab sama sbb tak faham2 😅

Dan agar happy selalu, Omega Guard mesti ambil setiap hari!

Bulan ni kan promo Omega... Pastikan korang borong utk diri sendiri. Sebotol tu guna sebulan je tau kalo amik ikut dos. Tu baru kita sorang. Belum lg husben (biorla dia pun asyik2 happy jugak kan) dan anak2. Utk mak ayah jgn lupa... Penyakit nyanyuk pun dikaitkan dgn kekurangan Omega-3 tau. Sama2 kita jaga ahli keluarga kita.

& kalo nak tau, masalah2 mental mcm perasaan agresif, suka buat jenayah, fidofilia semua tu ada kaitan dgn kekurangan Omega-3. Dlm Quran pun ada sebut ttg makan ikan kan...

Omega Guard Bkn ibu mengandung, kanak2, org ada masalah kesihatan je tau... Semorang kena amik. Bila semorang happy barulah masyaakat jd harmoni kan 😊

**kesemua fakta di atas back up by studies, bukan cakap2 kosong atau assumption je.



Consultant Shaklee Anda
Cikpah
013-4148423