Tuesday, 22 November 2016

TIPS TUKAR SKINCARE

Jom baca tips kt bawah ni. 👇👇

TIPS MACAM MANE NAK TUKAR SKINCARE.

Nak tukar skincare pun ade caranya tau. Bukan main guna atau tukar je. Takut-takut kesan gabungan produk lama di wajah korang dengan produk baru boleh menjadi racun pulak. Di bawah ni cara penukaran skincare yang betul dan selamat.

1. Stop guna previous skincare dalam 7-14 hari.  Boleh apply pelembap secara halus untuk elak kulit kering. Doktor suggest hanya basuh air suam selalu pada muka.

2. Membiarkan wajah neutral selama 7 hari sekurangya,  iaitu membiarkan wajah anda bebas dari sebarang produk. Penerimaan kulit kita berbeza-beza, takut juga kulit kita terkejut dengan kedatangan produk baru.

3. Bila dah guna skincare baru, berlaku sesetengah jenis kulit di mana akan timbul jerawat, rashes, dry skin, oily (disebabkan effect mercury skincare lama / effect stop guna). Jika kritikal dan berlarutan, sila dapatkan nasihat doktor.

4. Jika produk anda biasa sahaja, tiada merkuri dan wajah anda tiada masalah, 1-2 hari sudah ckup untuk neutralkan wajah anda then, boleh trus tukar skincare.

Selamat beramal.
Nk try skincare shaklee & perlukan konsultansi kulit anda?
WhatsApp cikpah
📲 0134148423