Wednesday, 15 February 2017

Tips Bersihkan Sayur @ Buah dari Pestisid

Haiiii haiii haiiii 🙌🙌🙌

Hari ni hari rabu kan? Ramai yang pegi pekan rabu beli barang dapur kan.. terutama mak mak yang over rajin ni.. pasti akan masak sesuatu untuk hidangan keluarga. Kalau mak2 atau daddy2 beli sayur dgn buah.. hati2 ye semasa nak makan. Cuci bersih2 taw.

Ok, hari ni cikpah saja suka nak share @ kongsikan tips bersihkan sayur dan buah dari racun perosak pestisid atau bahan kimia.

Antara tips yang korang boleh gunakan ialah:

1. 1 sudu makan jus lemon + 1 sudu makan white vinegar + secawan air = campurkan.
Boleh di masukkan dlm spray botol atau kedalam besen untuk merendam buah atau sayuran.

2. 5 cawan air + 1 sudu makan garam. Campurkan kedalam besen untuk direndam buah atau sayur.

3. 1/2 biji lemon (ambil jus sahaja) + 1 sudu makan soda bikarbonat + 1 sudu makan white vinegar + secawan air = campurkan. Sedia utk di spray atau di lap pd buah atau direndam utk sayur sayuran.

4. 20 titik jus buah grapefruit + 1 sudu makan white vinegar + secawan air. Siap untuk direndam atau di spray pada buah buahan atau sayur sayuran.

5. 2 titik basic H campurkan dengan 5 cawan air. Rendamkan buah atau sayur kedalam campuran tersebut. Bilas dgn air bersih.. siap untuk di masak atau d makan.

Dalam lima lima tips kat atas ni.. cikpah prefer guna no 2 dan 5 ja.. nak taw sebab apa? Sebab mudah dan ringkas.. lepas tu jimat ya hamattt.... tak perlu pening2 mana nak cari bahan tu 😅😅😅

Mudah, jimat, ringkas, selamat yang tu yang mak hencikkk sukaaa..
Tak caya? Ce hampa p tanya labu labi 😁😁😁

Cikpah suka sangatttt dgn basic H tu.. 1001 kegunaan taw. mop lantai, basuh pinggan, cuci dapur semua buleh laa..
nak taw lanjut, meh kita sembang tepi 😉

WhatsApp cikpah lelaju nahh
013-4148423

#tsunamishaklee
#pts3.0
#teamgegar
#shakleepantairemis
#shakleebycikpah


Wednesday, 8 February 2017

Kelebihan ESP Energizing Soy Protein Shaklee

Korang korang..nak tau tak.!?

ESP Shaklee yg mummies2 kat luar sana tu sukaa sgt sebab ni lah..👇👇👇

🍀Membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan serta membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak

🍀Menyediakan 14 gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung

🍀Mengandungi ke semua 9 jenis asid amino penting badan (yang xdapat dibuat sendiri oleh badan)

🍀Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

🍀Setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat

🍀Kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat, payudara dan menapous

🍀Indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah

🍀Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism)

🍀Tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.

🍀Mengekalkan tenaga dalam badan dan menahan rasa lapar kerana ESP membekalkan sumber tenaga berterusan ke dalam salur darah

🍀TIADA perasa, pewarna tiruan, pemanis, atau bahan tambahan selainnya.

🍀TIADA CAFFEINE

🍀Sesuai untuk VEGETARIAN

Wow!! Banyaknya kelebihan protein soya Shaklee nie.😊

#sharing
#ESPLovers

Order, WhatsApp cikpah
013-4148423

013-4148423

013-4148423


Pengedar Shaklee Pantai Remis, Perak



Hudzaifah a.k.a Cikpah merupakan Pengedar Sah Shaklee Pantai Remis, Perak.

Orang orang sekitar Pantai Remis boleh dapatkan vitamin shaklee dari saya.
Boleh WhatsApp saya di 013-414 8423

Saya telah ber"shaklee" selama 3 tahun.
Doakan saya berjaya dalam perniagaan shaklee.

Piagam Pelanggan cikpah mudah sahaja.
1. Cikpah terima pembayaran
2. Cikpah buat order
3. Pelanggan terima barang (t&c)
4. Terima jadual pemakanan vitamin dan khidmat nasihat percuma 😊


🐜 antara kawasan COD yg dicaj hanya RM10
💞 Beruas
💞 Manjung
💞 Segari
💞 Air Tawar
💞 Trong, Sg.Tinggi

🐜 sekitar kawasan pantai remis dan pengkalan bharu free caj delivery.


Nak order shaklee halo2 cikpah ye 😊

013-414 8423

013-414 8423

013-414 8423